Щом ще бъдеш в първи клас,
да броим. Започвам аз.
Носорогът сам живее.
Че един е му се смеят
две камили, три орлици.
Четири красиви птици
са разперили опашки.
Пет маймунки пък юнашки
вдигат врява до небето.
- Ах, къде ми е детето? -
мама патица се клати.
Търси шестото си пате.
Седем чапли в езерцето
хващат риба и напето
се оглеждат във водата.
Осем зебри там с децата
правят сутришна разходка.
Девет вида смели котки
в животинската градина
ти ще видиш. Пума мина
гордо, като на парад.
Лъв с гепард и леопард,
ягуар и тигър с рис.
Викат котките на бис
папагали десет зная.
Стигнахме ли с теб до края?
Щом броил си с мене, вече
ти голямо си човече!
© Мария Панайотова All rights reserved.
Благодаря за оригиналния стихотворен отзвук! Много си мила!