Apr 27, 2013, 6:52 PM  

Детска утрин 

  Poetry » For kids
784 0 5

Петле шарено, пернато,

със опашка - чисто злато, 

всяка сутрин кукуригаш

и с едно око намигаш.

 

Каниш ме да стана рано,

Слънчицето замечтано

да обгърна с поглед ясен,

та денят да е прекрасен.

 

Спуска Слънчо златна прежда

и към мене поглед свежда.

Шепне ми слова добрички - 

да обичам всичко, всички!

 

Аз ръчичките протягам,

ставам, за игри се стягам.

И денят ще е чудесен,

щом ме буди Петльо с песен!

 

 

1989 г.

© Юлия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??