Не мога да съм Батман,
нито Спайдърмен
или пък Трансформърс
в киното роден.
Не искам да "вълшебствам"
с пръчица в ръка,
косата си развяла,
но яхнала метла
И Палечка да бъда
в приказна страна,
за кратко опознала
малките неща.
Нито да съм фея,
магьосник или трол,
които чрез магия
превръщат дом във трон.
Бленувам със усмивка
и думи, ей така,
по детски аз да сбъдвам
мечтите във дела.
Та всички мили хора,
обляни в светлина,
света да възприемат
смирено. С доброта.
© Таня Мезева All rights reserved.