Глътка въздух, глътка детски смях,
разнася се ухание на детски мечти.
Бродя из поляни с пръст от детските белѝ
и дървета от детските фантазии.
Поемам си въздух и потапям глава в
магически приключения…
Стигам до дъгата и прокарвам ръка,
подскачам с усмивка чак до голямата стена,
от която отчупвам къс скала с тайно послание,
“Обърни се назад”, примигвам и завъртам глава,
няма детски мечти и луди игри,
виждам само поляна с гъста и мрачна гора,
в далечината се вее дълбока и непрогледна мъгла със странен характер,
вглеждам се в дълбочина, виждам препятствия,
искам детски мир...
© Kristiqna Pishieva All rights reserved.