Сърце
Едно сърце - червено и зелено.
Зеленото е плод на омразата безкрайна,
а червеното - на любовта ни трайна.
Прегърнеш ли това сърце от зелената страна,
знай ще се превърнеш в глупава ламя.
Ако ли пък червената страна прегърнеш,
тя ще те дари с душевна красота
и неземна доброта,
с която ще си служиш във вечността.
Сирачета
Тъй, както аз съм дете
и те са деца.
Но те нямат нито майка,
нито баща.
За разлика от мен
и от моето сърце,
не знаят що е да бъдеш обичано дете.
Дори и дарения много да получават,
подаяния скъпи...
Питат се: ''Дали са от сърце? Дали? ''
На зло с добро се отвръща
Хората са казали: ''Ако зло някой ти стори,
за отмъщение недей мисли.
С мил поглед го погледни
и благодаря за поуката му ти кажи''.
Песен
Песен е моят живот.
С песен събуждам се аз.
Щом чуя мелодийка сладка,
или как птичка цвърчи,
усмивка на моето лице пак цъфти!
Весела Коледа
Весела коледа -
пожелание свято,
искрица любов.
Весела коледа -
усмивчица нежна,
любима прегръдка
и силна надежда за още живот!
Весела коледа!
Щом паднат звездите
и твоята е там.
Пожелай си: ''Весела коледа''
и ще се сбъднат твойте мечти!
(замисъл за текст на песен)
Бележка: Мили приятели, тези стихчета, (ако могат да ги нарека така) ги изрових от архивите! Исках да ги споделя с вас. Писала съм ги, когато съм била на 12 години. Като си припомня, бях ги дала на госпожата си по литература и тя не ги одобри. Тогава явно съм била обидена и съм прекъснала за няколко годинки. Сега като ги чета и стоплят душата ми. Дано и на вас да ви харесат. Мисля да ги редактирам! Да взема само идеите от тях, пък ще видим какво ще излезе.
© Веселина Костадинова All rights reserved.