Aug 30, 2024, 2:46 PM

Детство 

  Poetry » Phylosophy
65 0 0

Да започнем с послеслова в кратичък репертоар:

"И гонехме щурците по полето и събирахме светулки във буркан..."

Така започваше денят ни, така завършваше и аз не знам кога..

Но беше лято, и през зимата,

и през есента.

 

Така и днес по пътищата тича

и пее песни под черешата прикрит,

със малка шапка и вързопче питка

моят малък и невръстен син.

 

Да, времето е някак много друго.

Щурците често са колички от метал.

По пътищата бродят сиви хора

и няма разлика дали си взел или си дал.

 

Но щом се вгледам в тези две очички

не е различно никак от преди.

И знам ще пазя с всеки дъх и с всичко

в тях още дълго този пламък да гори...

© Венета Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??