Девет свещи в църква да запалиш,
девет библии на храма да дариш,
черна котка, вещица, жена ли,
девет пъти скришом погледни и виж.
Девет пъти тихо прекръсти се,
девет пъти прокълни я – любовта.
Девет пъти от венчило отречи се.
Девет пъти тя ще тръгва по света.
Девет билки в чашата да сложиш,
девет сребърни куршума да кадиш,
девет котешки живота да заложиш,
девет пъти с мен ще се простиш.
© Надежда Ангелова All rights reserved.