ДЕВЕТДЕСЕТИ ДЕН
Деветдесети ден протест
и плахо гражданско въстание
срещу управници без чест.
И – от самия бог - Избрания.
Деветдесети ден: „Оставка!“
на нагло-смешния каскет
и отегчената прозявка -
на зрителя – смирен аскет.
Деветдесети ден протест
и полицейски произвол.
Народът плюе, блее с чест –
очи в екраните забол.
Деветдесети ден протест
и тежко чувство на безсилие.
Навред се носи блага вест -
за близко евро-изобилие.
© Раммадан Л.К. All rights reserved.