Умът ми като в паяжина е вплетен
в идеи, мисли, чакащи мига,
във който ще ги пея, като песен,
и ще са моята сбъдната мечта.
Не спя, творя - това ме прави жива,
не ми тежи и мъничко дори.
Напротив - с изкуството съм дяволски щастлива,
девизът на твореца е - ,,Твори... твори... твори...,,
И аз във тоя ред на мисли,
пропускайки в живота незначителни неща,
създавам красота, умножавам я по триста
и сбирам лаврите със вдигната глава!
© Теодора Петкова All rights reserved.