ДЕВОЙКАТА, КОЯТО МЕ ХАРЕСА
... мен жегата ужасно ме нервира,
а пък и време беше му все пак,
реших и аз – вместо да пия бира,
да сляза днес на варненския бряг,
наместих си хавлийката на плажа,
отвсякъде погледнат – ствол на дъб,
и почнах с плажно масло да се мажа –
гърди, корем и бицепси – и гръб,
и в миг – откъм чадъра на съседа,
на метър-два от мен кажи-речи,
една девойка почна да ме гледа! –
и не извърна – ни за миг! – очи,
ухаеше наистина прекрасно! –
с парфюмчето на пролетни липи,
а тубичката с прясно плажно масло
не зная как връз мене се стопи.
Забравих ЕГН-то си, адреса,
натрупания пенсионен стаж!...
С девойката, която ме хареса! –
мен, старчето на варненския плаж.
© Валери Станков All rights reserved.