второ преработено и допълнено издание
Аз:
Здравей, как си, приятелко?
Как си, добре ли я караш?
Още ли хрупаш нитрати
ти без страх?
Тя:
Здравей, карам я някак си,
даже страхотно я карам -
днес на купона у слона
лудо куфях!
Всички тревопасни обитатели на зоопарка в хор:
Налей ми чаша сок от киви,*
стари мой приятелю,
и всички химиоментета
бързо забрави!
* Сокът от киви е жест към Осичката, която беше емигрирала в Нова Зеландия скоро преди появата на първоначалния вариант на "Диалога".
© Атанас Димитров All rights reserved.