Дилема
Ти си моята стара и нова любов -
цял живот ми пресичаш пътеките.
Ти си винаги същ, ти си винаги нов
и тревожиш ми дните, нелеките.
Ти си моята нежна и груба любов -
цял живот ме разпъваш на кръста,
водопади от спомени тръгват на лов
и разкъсват жестоко и мъстно.
Ти си моята слабост и моя мечта,
но премина животът без тебе -
все те чаках и в чакане аз остарях,
побеляха косите без време.
Ти ме търсиш в нощта, ти побягваш от мен
и изправен пред вечна дилема,
ще намериш ли сили да избереш
да останеш до края със мене.
© Дорика Цачева All rights reserved.