Jul 20, 2013, 8:14 PM

Дилема 

  Poetry » Civilian
764 0 0

                                                 посветено на най-големия лъжец

                                                        в Българската ни история

         ДИЛЕМА

 

Цар! И до Царя – “царедворци.”

Царят е ядосан – жертви иска.

“Царедворците” смълчани като огнеборци -

дума да обелят не им стиска.

 

     Че вбeсен е той – всички са наясно –

     и свитата “царска”, а и журналисти.

     Само да изока ще им стане тясно,

      макар да се правят те на непукисти.

 

 На кръстопът е Мони – дилемата е трудна.

И се моли Богу: - Боже, дай ми мощ,

съвестта си царска да опазя будна;

Как Монарх да бъда, че и Партиен вожд?

 

     А отгоре Господ му рече така:

     -  От България, чадо,  бягай сега.

      Че кашата, която бъркаш от години,

    не е вече каша, а чисти лайна.

                                                2003 год.

© Цвятко Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??