Дали във огън да вирея,
или да нося в джоб искра?
Дали за слава да живея,
или безславно да умра?
Дали във мен любов да тлее,
или за нея да умра?
Дали живот да ме люлее,
или без време да умра?
Дали във тебе да се влея,
или мърцина да умра?
Дали пък знаме да развея,
или под него да умра?
Дали аз туй ще проумея
и как това да разбера:
дали за нещо да живея
или за нещо да умра?
© Никола Апостолов All rights reserved.