Като змия извива път
по планински била и наклони,
с метална си снага сноват
по него коли и камиони.
Препускащи коне железни
във вихрен, бесен галоп,
в нощи лунни или звездни,
през деня незнаещи стоп.
Динамичен век и време,
секундата цепи се на две,
отдавна в забвение дреме
онова на файтони и коне.
© Никола Яндов All rights reserved.