Nov 14, 2009, 12:13 PM

Диоген 

  Poetry » Other
1304 0 17

Прегърбен от грижи,

със сопа в ръката,

върви по земята 

със вид угнетен,

с фенера насочва

навред светлината,

отчаяно търси човек

Диоген!

По прашни пътеки, 

из шумни площади,

върви със фенера

и нощем, и ден,

оглежда тълпите,

наднича в очите,

сред хората търси човек

Диоген!

Почакай, мъдрецо,

поспри, почини си,

напразно се взираш

със вид уморен,

във времето наше

човек да намериш

сред хората днешни,

това е проблем!

 

 

 

 

© Ракина Радева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??