Драги български поети,
разбирам, че сте извисени,
и ваште спретнати куплети
са все за Шекспир… възвишени.
Но бай Благой не ви разбира.
Не е във тоз диапазон
Когато пий студена бира,
чете писателя Крузо.
Е, опърничава е жена му
и всяка нощ я укротява.
Това е класиката само,
с която той си остарява.
Хорацио - не го познава.
И Дездемона я не знай.
Повелята ни е такава:
възпявайте романите на Май.
06. 02. 2016 г.
Русе
© Румен Ченков All rights reserved.