Бавно нижат се нощи, дни!
Изнизват се, трупат години!
Тъжни - мрачни, бели и черни!
Утрини - слънчеви по детски игриви!
Вечери лунни и звездно-палещи!
Преваля животът!
Детето ми, вече жена, пак казва ми "мамо"!
Синовете и малки мъже, диря оставят!
Път ще градят!
И нижат се дните!
По пътя вървя и търся следа, светлина!
Боже, сили ми дай, лъч топлина!
Срещу целия свят ще застана!
Любяща и жива! Щастлива!
Диря ще има! Път, светлина!
Бавно нижат се нощи и дни!
Трупат години!
Боже, по-добри!
© ДАНИЕЛА РАЙКОВА All rights reserved.