Дишай, човече! Само това ти остана.
Животът те смаза, направи те роб.
С фалш и омраза те затвори в капана,
даже откупва ти място за гроб.
Дишай, човече! Животът е гнусен,
случките в него – помия и кал.
Уж беше сладък, сега е безвкусен,
кой го измисли – пълен провал!
Дишай, човече! Свръхсложна мозайка
е нашият скапан живот.
От чуден коктейл – противна утайка,
човекът превърнал е в скот.
© Биляна All rights reserved.