Jul 1, 2011, 1:25 AM

Дивият танц на многоазието 

  Poetry
471 0 2

В настроение съм

на многоазие,

напук на гадното

еднообразие...

Многото

Богита

танцуват

в ритъм мистичен

танц нестинарски,

нереалистичен,

бунтарски...

В многобогдание,

транс,

забрава

за вечно страдание,

избавление,

превъплъщение -

едно цяло

с мрака,

луната,

Господ,

Сатаната,

езически вик,

на който

отвръща

гората...

Танцува диво

 Богдана,

с нея Богдана

и другата Богдана -

Многобогдание пълно,

затъмнение лунно,

но и затъмнена -

луната пее,

а звездите пригласят,

вятърът свири;

и той също пее

и клоните

в ритъм люлее...

Див купон се вихри

             в мрака,

диви танци до забрава,

диво пее и гората,

в див ритъм вилнее

многоазието (Богдана)...

© Богдана Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??