Какво видя във тебе Леонардо –
погледа, усмивката, изящните ръце,
дълго те рисува и остави
в историята тайнственото ти лице.
Коя си ти? Мона Лиза?
Или сънят, изгарящ всяка нощ
очи, които те следят, не дават мира
устните, застинали във ням въпрос.
Тайни много. Ще гадаем и се питаме.
Джокондата ще се усмихва в различни цветове,
но винаги, когато във любов се вричаме,
ще чувстваме как бие нейното сърце.
Януари,2017
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.