Поканих у баба на гости
на печено агне, аверки,
не кат' по време на пости
да ни сипва баба пиперки.
Послала беше жената,
софра бе наредила.
Викам й: - Дядо къде е?
- В механата отиде за вино.
Заточихме остри ножове,
застъргаха гладни стомаси,
събрахме се двайсет човека
на дълга гергьовденска маса.
Агнето - агне, масата - маса,
но на баира - тъжна картина
(задава се дядо ми яката втасал).
* * *
Ех, изглежда са пийнали лошо
със съседския именник Гошо.
© Госпожа Стихийно Бедствие All rights reserved.