Всеки ден е първи и последен,
всеки миг и стотна, и секунда,
не забравяй днес да се посмееш,
не лъжи се, че ще го направиш утре...
Всеки ден е първи и последен...
Всеки час - единствен...
Никога мигът не ще е беден,
само че... не лутай се във утре!
Всеки миг е първи и последен...
Всяка стотна – никога не ще се върне...
Утре идва – не мисли за него,
иначе ще... винаги живееш в утре...
Всеки ден е първи и последен,
не погубвай се във мисълта за утре,
а направиш ли го – знай съвета следен -
никога не ще живееш утре!...
Всеки ден е първи и последен,
всеки спомен, всеки дъх е ценен,
ако в бъдещето мислиш само - ще си леден...
Не ще да влезе днес във тебе - вътре!...
Всеки ден е първи и последен,
няма друг да бъде като него,
нито нощем, нито даже денем,
винаги – ти ще живееш в утре!...
Ако във утре само ти се взираш,
ако мислиш само що ще бъде утре...
Никога ти няма да откриваш!...
Днес живей! Не се плаши за утре...
26.10.2004г.
© Борислав Ангелов All rights reserved.
няма друг да бъде като него,...
Така, че ...не спирай!!!
А стихът ти е чудесен!