1/До кога!?
Като кокошки ние
цял ден рови ме боклука,
за няколко трошички
щастие и хляб...
Но до кога
и за какво
ще ни оставят тука
да търкаме чепици,
в бащиния праг?!
2/ Констатация
О, всеки от нас
има Есен,
след Изгрева
тягостна Нощ
и тежка проточена Песен,
Светиня
и за отпадъци Кош!
3/Чест
Къде си Чест?
Защо от мен
света те крие?
Защо не те откривам днес?!
Изглежда
с теб се върши търговия
която е престижна
днес!
1992г. София
© Христо Славов All rights reserved.