Разсипа ме – пепел
от твоето мъртво огнище.
Вятър да ме разнесе –
пепел от рози -
твоите любими цветя,
и аз...
Разхвърли ме –
безброй недописани мисли.
Моят път
все към теб ще ме води.
Все към тебе върви.
И ти...
А жаравата пали
твоите нощи.
Твоите длани студени –
да стопли,
твоите сънища – сиви мечти.
Потърси ме –
малко въгленче
пак душата ти жегва.
Пали твоите мисли –
наяве.
Не е ли време да се опариш?!
Аз в душата ти скрих се,
там оставам докрай –
да горя.
© Нели All rights reserved.