Aug 26, 2024, 11:30 AM

До майка ми 

  Poetry » Free verse
126 1 2

Ако мъжът на дъщеря ти

Или някой изобщо в живота ѝ

говореше на нея

Също както

Твоят говори на теб

И се отнася с нея така

Както той те третира

Какво би казала тогава 

Би ли я посъветвала

Да преглътне думите

Пълни с черна отрова

И да продължи сляпо напред

Или молбата ти би била

Да си тръгне

И да не се

обръща назад?

© Теодора Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Някои определят свободния стих като вертикална проза. Но може би, не е точно така! Поне не е във всички случаи.
  • Чакам отговора на майка ти 😎 и тогава ще коментирам
Random works
: ??:??