ДОБРЕ ДОШЛИ СТЕ В МОЯТА ПАЛАТКА!
... живее ми се нейде на палатка – щастлив да се събуждам призори,
на островче в Егея, на Камчатка, или – вдън Тилилейските гори! –
далеч от моя гнусен телевизор, подгизнал от фалшиви новини,
че – видите ли, Раят е наблизо, и там ще стигнем след броени дни,
във свят без злоба, завист и омрази, без тъпи политики и войни,
във който Бог човечеството пази! – повива го в небесни пелени,
и приказчици вечер му разказва до съмнало под пълната Луна,
прегръща го на топлата си пазва и кротко го приспива с "Нани-на!",
и аз – нали лиричен съм си дядка, мечтая си по Третите петли –
да пази Господ вашата палатка! – а в моята? – добре сте ми дошли!
26 юний 2023 г.
гр. Варна, 8, 55 ч.
© Валери Станков All rights reserved.