Oct 2, 2022, 4:12 PM  

Добре дошъл, октомври! 

  Poetry » Landscape
396 3 8

Октомври е, ухание на печени кестени,

с окъпани улици, пъстри килими,

забързани хора в шлифери есенни,

зад чадърите погледи необозрими.

Оголелите вейки свенливо припяват.

Вятърът свири с пиринчен тромпет.

Листата в позлата се тъжно прощават,

с танц изящен и красив пирует.

Октомври е, пред прага на белоснежната зима,

някак е вял и някак тъжи.

Стига в сърцата жарава да има,

нека е бяло и нека вали…

© Златка Чардакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??