ДОБРИТЕ ХОРА
Добрите хора искат да са скрити,
сами, за да не бъдат наранени...
И този страх сковава им душите -
самотни и обгърнати в безвремие...
Заключени зад зидове високи,
не виждат други хора и се крият
във замъци измислени, безоки...
Дори и птици там гнезда не вият...
И ако не прекрачат тези зидове,
добрите хора просто си отиват,
без никой да успее да ги види
и без за миг да са били щастливи...
© Георги Ванчев All rights reserved.