Навън вали! Навън вали!
Тъй бял и пухкав сняг
и дядо коледа, нали,
ще дойде с весел впряг!
Далеч от своята страна,
на вечен лед и сняг,
пристига старецът с торба,
с еленовия бяг.
И пак света ще освети,
във коледната нощ,
с помощниците си добри,
с торбата като кош.
Ще влезе той във всеки дом,
през тънкия комин,
очаквай в празничната нощ ти старецът любим!
© Борислав Ангелов All rights reserved.