Осата излетя в здрача
от царицата със спец задача -
да намери сто на сто
за осетата малки месо.
В своята китна градинка,
на жаравата в лятна каминка,
пържеше месо в тигана
ранобудната баба Петрана.
Натам осата пикира,
откъдето идваха в ефира
омайни струи миризма
на пържено месо в мазнина.
Кацна на месото и с хъс
откъсна сочен къс.
Към дошлата пакостница
бабата налетя с пленица..
Осата махна с крило,
забоде остро си жило
в бабиния показалец тя
и отрова там наля.
Охна баба Петрана.
бързо за показалеца се хвана
и три дена горката
страда от яда.на осата.
Затууй, деца мили,
добрички щом сте били,
добро направете и на таз гадина -
сторете й път да мине!
© Никола Яндов All rights reserved.
The work is a contestant:
"За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!" »