Имам карта
Подробна на верния път,
А все търся по-преки пътеки.
Има щастие тук, сигурно и отвъд,
Но сега, добро утро на всеки.
Събуди се, безкраен и мъничък свят
(зная, будя ли има сърдити).
Упорит да си често се бърка с инат,
Но добро утро и на скалите.
И на всичко, което сега разцъфтя,
В радостта да повехне достойно.
Осъзнатия път е велика съдба,
А най-храбри са тихите войни.
Добро утро, останали на кръстопът,
Ревността води в кална отбивка.
Добро утро и други пътеки блестят,
Любовта там ни чака с усмивка.
Добро утро и шарен ще хукне денят,
искрен, светъл отвън и отвътре,
И ще има сълзи, и ще има и път.
Добро утро, живот.
Добро утро.
© Бисер Бойчев All rights reserved.