Добро е да съграждаш,
добро е да твориш.
Добро е да помагаш,
добро - да утешиш.
Доброто е на блудник
пътя да покажеш.
Лъжеца и подлеца
с доброта да накажеш.
Незрящият да види
през твоите очи.
Добро е да променяш
тежки съдбини.
Добро е да прокудиш
тегоба, самота.
Надежда да даряваш -
това е доброта.
Доброто да възпяваш
и да си готов,
за него да те разпнат
на кръста Христов.
© Златка Чардакова All rights reserved.
Тони, от посланията се ражда стихът, сам се пише.
Миночка, винаги имаш блага дума за мен.
Благодарско към тримката!