Доброто живее във всяко сърце,
закрилящо с обич живота,
прилича на малко невинно дете,
с усмивчица майска и топла.
Добро е да вършиш красиви дела,
да бъдеш в света добродетел,
помагай на всеки изпаднал в беда,
стани на доброто свидетел.
Да може във миг да повярва света,
че има добро на земята,
че то съществува във всяка душа,
дарява със обич сърцата.
Пред твоята милост сега коленича
и силно провиквам се в сетния час:
- Доброто живее когато обича,
защото доброто живее във нас.
© Иван Бодуров All rights reserved.