Nov 7, 2017, 9:14 PM

Добър народ 

  Poetry
303 0 0

Добър е нашият народ.
Какво не е видял?
Не е видял добър живот,
но има идеал.
Под робство бил, с руснаци пил
и днес е със такива,
с които в този водевил
повярвайте - не бива.

 

Добър е нашият народ
и милостив е, значи.
Завистта е кислород,
от властващите плаче.
Но пренебрегва своят хал
и ходи да гласува.
Избира губещият зар
и почва да го псува.

 

Добър е нашият народ.
Хвала на добротата.
В класациите все е под,
дори и по заплата.
Но още вярва в чудеса
потраквайки с протези
в обеззъбената уста,
с девиз: Не съм от тези!

 

Добър е нашият народ,
но от доброто страда.
Един Андрешковски живот
по орис му се пада.
И поколения наред
живее все във криза.
Добър народ, но с лош късмет
и по-надолу слиза.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??