Добър вечер, умислени хора.
Пак завърши поредният ден.
Лудо тичане, много умора
и мечтите останали в плен.
Вас ви чакат тесни квартири.
Син екран, сериалът върви.
Тишината душата ви дири,
а часовник повтаря"Поспри".
Къси мисли, насечени фрази.
Всеки сякаш потънал е в мрак.
Сивотата домът ви полази.
Няма щастие всичко е "Пак...".
Малка спалня, поглед в тавана.
Идват спомени, минал живот.
Ден след ден, дори не остана
да забравиш хомота на скот.
А навън е безкраят, звездите.
Теменужено чисто небе.
Вечен храм сътворен от мечтите.
Път далечен е, той те зове.
Лека нощ... и утре е ден!
© Гедеон All rights reserved.