Добър вечер, приятелко!
Виж се, колко си хубава !
Как ли ?... спряла си времето
във очите ни влюбени.
Как ли ?... скрила безсъние,
на дъжда се усмихваш.
Как ли?... с полет в душата си
все по облаци скиташ.
Аз кафе ще направя,
ти ще седнеш до мене.
Отеснява ни стаята
от оловно доверие.
Как ли?... с поглед успяваме
и сълзите си пием.
От смеха ни, съседите
зад вратите се крият.
Нека после одумват
мойте устни червени
и косите ни черни
и лицата ни бели...
И така ще посрещнем
всички свои неволи
и мечти ще зачеркнем,
ще измислим и нови...
Добър вечер, приятелко !
Виж се, колко си хубава !
Как ли ?... спираме времето
във очите си влюбени.
© Радостина Марчева All rights reserved.