В обръчи от фирми
ДПС пристегна се,
наля, изду, изпъчи се –
стана Бъчва.
Сама се изкомандва: „Мирно!“, после
чинно взе за почест
пред бъчваря си (не Диоген) Догана.
(И стана тя, каквато стана).
И ... леле! – нарои се
Догановата челяд:
орляци от доганчета,
с канчета
под бъчвените кранчета
и снели еврофесчета,
доземи теманета му отправят
и поздравителни адресчета.
И както бурен , из ширинето фукнал,
туй Буре страната ни опаса;
високомерно, надрастна я
по ръст и по размери.
Ухилен до уши, провикна се Аллах
от минарето си небесно:
„Ашколсун, юнаци, машаллах!“
И екстрено постанови
на свойте архангели:
в сараите Доганови
да преселят Рая.
... Виж се, политико български,
докъде докара я:
бъчварница Доганова
да е България.
© Вълчо Шукерски All rights reserved.