Нали ни "липсват" във живота драми,
та все измисляме си порции такива.
От стари вестници си правим оригами
и крушова ракия, но от слива.
И дебнем другия без основания
дали не прави скришом икебана.
Завиждаме за логиката на пияния,
света оправяме директно от дивана...
За истините съдим от реалита,
а също, от сапунени сериали.
Работим за (но плюем) мафията
и политиката бездушието ни пали.
С годините напредва и деменцията,
но имаме си я за придобита мъдрост!
Идеал за светло бъдеще е пенсията
и хапчето за мъжка твърдост...
И тъй минава времето във кокошарника
между кавичките на сънища и бири.
Свободни, като рибки във живарника,
сме в бездните на драми... и сеири...
23.08.2023. - 24.08.2023.
___
Чак иде ми... да си направя харакири...
_____
Това вече не е към стихотворението, но много ми се щеше и думата харакири да присъства, та го слагам това изречение, като промоционален бонус...
_______
© Георги Каменов All rights reserved.