Дори и когато се спънеш -
на Камъка благодари,
че в Пътя си се огледал
и после по-здраво си стъпил...
Дори и когато паднеш -
на Волята благодари,
че не си паднал по гръб
и можеш да се изправиш...
Дори и когато изгубиш -
на себе си благодари,
че е олекнал Товарът ти
и не си изгубил Вярата...
© Веселка Стойнева All rights reserved.