Минзухарче се разпукна,
разцъфтяха се цветя.
Ручейче в гората рукна.
Дошла е Пролетта.
Последно сбогом - казва Снежко -
ще се видим нагодина.
На разходка е излязъл Ежко,
Зайо засади градина.
Шарена дъга простря се,
над селото заблестя,
славейче ширта оглася,
щъркелче на стряхята се спря.
© Михаела All rights reserved.