На път среща случайна
събуди пазената тайна,
върна лентата назад
в лятото на приморския град.
Танц в морското казино.
От изпитите чаши вино,
допира лек на телата,
пламна огън от искрата.
В този огън на любовта
тръгнахме боси по жарта,
с целувки сластни до безспир
отпивахме от омайния ѝ елексир.
Но съдбата друго бе решила,
пътя на две разделила
посочвайки посока противоположна,
любовта да стане невъзможна.
Сега изненадани стоим,
гледаме се тъжно и мълчим,
усещам ти в дланта си топлината,
сигнала преминаващ по ръката.
Сякаш нямало е преди,
в очите ти една сълза блести,
но истината вече е една –
дошли са други времена.
Честит св. Валентин Откровенци!
© Никола Яндов All rights reserved.