От пепелта на древните руини
от лумналия огън озарени
вървят достойни непоколебими
в завета на дедите преродени
Възторг любов и чест са на земята
един за всички о кръст пред Бог и вяра
Възкръснали във истината свята
със клетва пред народа и олтара
Българийо омайна и велика
Земя прекрасна на един народ
В столетията паметта възкликва
за тях - достойните на твоя род
© Валентин Ангелов All rights reserved.
А песента е чудесна! Успехи!