Jan 7, 2009, 6:51 PM

Довиждане, море... 

  Poetry » Other
821 0 2
http://uk.youtube.com/watch?v=eL-kx-uyRjI

...

Тази вечер като че ли по-различна бе.
Вечерен хлад като тръпка по тялото премина.
"Колко красиво си, смълчано море..."
Вятърът погали устните червени.

Наблизо звучеше балада
и светлинки проблясваха игриво.
"Чуй, сърце, листата ти шепнат...
Какво като си само? Нали си живо..."

Запаленият огън отдавна изстина.
Последните искрици се стопиха в мрака.
(Красиво).
"Довиждане, море..."
прошепнах и тръгнах.

Тишина.
Душата се раздираше.

***
Звезди покриха небосвода черен,
заслушани в тишината.
Уморени.
Луната огря земята.
И застина.

Вълните прегърнаха стъпките ми.
Закъснели.

© Самота All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • dgeorgieff, всяка раздяла след време предизвиква носталгия. Но тази с морето, като че ли е по-особена.

    beytula_bubu, според мен нищо не липсва... Знам ли, така го почувствах-така го написах. Все пак благодаря!
  • Интересноно нещо липства в обстановката...Поздрави
Random works
: ??:??