Драконова песен
Изкушена те чувствам,
в тебе глад е притихнал,
скрит зад маска намусена,
демоничен и вихрен.
Крадешком ти се моля
да посегнеш към мене,
за да млъкне прибоят,
във водите на времето.
Шепнешком те обричам,
разрежи тишината,
намери ме унесен
в лабиринта на мрака.
Отнеси ме отчайващо
към гнездото на спомен,
като в хищно скривалище,
погълни ме отронен.
© Петя Стефанова All rights reserved.