Nov 27, 2010, 3:23 PM

Друг поглед към тези, които ни засипват с мъдрост 

  Poetry » Other
500 0 2

Когато си замина от света...” -
така започват толкоз много стихове,
с които искаме във вечността
да ни пребъде като във молитва.

“Когато си замина от света...” -
един претенциозен начин
да задържиш на времето праха
да не затрупа твойто значене.

Дошло е време сякаш да крещиш,
че разгадал си абсолюта:
“Когато си замина от света...
със мойте мъдрости ще ви затрупам!”

“Когато си замина от света... “
Не казвай тези думи, забрави ги!
Мисли сега какво ще е! В мига!
Та хората до теб да са щастливи!

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "“Когато си замина от света... “
    Не казвай тези думи, забрави ги!
    Мисли сега какво ще е! В мига!
    Та хората до теб да са щастливи!"

    Въздействаща поанта. Много ми хареса! Поздравления!

  • Точно така!
    Аз бих сложила „мисли сега какво е, във мига“, за да наблегна на сегашното време.
    Поздрави!
Random works
: ??:??