В любовта трагедията често се ражда,
нерядко тя се къпе даже в кръв,
или пък ревност грозна я разяжда -
Понякога е само ловък блъф...
Тогава тя е друга, не онази,
която прави ни за нея да живеем,
в плътта и крият се чудовищни зарази,
и песни в нейна чест не пеем...
За тази, другата любов, не се говори!
Оставили сме я почти забравена -
Една жестока истина сред тъмни коридори,
любов обвита в паяжина окървавена...
А тя пулсира с черна светлина
сред лабиринтите на ежедневието,
оставя трупове, или краде сърца -
Тъмната страна на вдъхновението...
Зловещата любов е трудна тема
и рядко я докосват и творците,
защото тя не дава... а отнема...
Дори ограбва от небето и звездите...
*****
Във всяка светлина се крие сянка
и все пак... светлината е началото...
Във липсата и само може да живее мрака,
и черното... страхува се от бялото...
И затова жестоката любов и съществува,
но всеки се стреми към другата!
И все пак няма как човек да се преструва,
че всичката любов... е сбъдната...
09.03.2016
Георги Каменов
От поредицата ми стихове "Другата любов".
© Георги Каменов All rights reserved.