ДРУГАТА ПРИЧИНА ЗА БУРЯТА
Къде ли да се скрием от дъжда,
подгонил ни по летните паважи?
До днес не съм изричала лъжа
и някога едва ли ще ти кажа.
Страняла съм от шумни тържества
и не обичам лудите забави.
За мен е важна само любовта.
И тя не се поддава на забрава.
Едва ли имаш някаква вина –
не си прочел бележките под текста,
но моя дом мълчание препълни.
И къташ ли предълго светлина –
сърцето ти взривява се и често
разпилява страховити мълнии.
© Валентина Йотова All rights reserved.