Ти не си цигулката звънлива,
а пък аз съм лък без колофон
и дуетът, с песен нявга жива,
днес с фалшив е тон и полутон.
И след всеки наш концерт изнесен
(в миналото с пълен бе салон)
в публиката, оредяла вече,
няма възглас „Бис!”, нито поклон.
Време ни е, мисля, за калъфа,
за почивка време ни е май.
През Април пак клонката ни цъфва,
не опрашена посреща Май.
Няма да се тюхкаме и жалим,
че животът вече не е същ.
Не търси изгубени скрижали,
вместо лък – бастуна здраво дръж!
Бавно по познатата пътека
ще изминем земния си път.
Спомен ни е спътника и нека
с него стигнем онзи кръстопът,
ти наляво, вдясно аз поемам,
лек да бъде нашия товар,
за да стигнем другата вселена
с цъфнал клон, пчели и благ нектар.
© Иван Христов All rights reserved.