Mar 8, 2007, 8:41 AM

Дуел 

  Poetry
962 0 12

Дуел

 

Но вместо саби да кръстосат

със ризници, грижливо лъснати

и вместо с копията злати

във небето, тъй близко те да лъснат,

със юмруци се нападнаха

и с тежък грохот се налитаха.

И нямат срам, и нямат чест,

и цел дори си нямат...

Ала не спира свадата им кървава

и няма публика за викове „Ура!”

и няма „Дама на сърцето”,

а само някаква вестителка,

на която безразличен ще е победителя.

И не за мъжка чест се борят,

и не дори за късче мъничко любов,

а за внимание ли – знам ли?!

Накрая паднаха и двамата.

От рани (може би от срам)

И победител, виж, че нямаше!

Тълпата се разсея.

Безлична бе й болката,

а „дамата” я водеше напред.

© Велина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??